skæl i skæg

Bliv fri for

Skæl i skæg

Mange mænd oplever desværre skæl, kløe og rødme i skægget, men bare rolig! Vi har samlet ALT du behøver at vide, så du kan blive fri for dette.

I guiden herunder, vil vi bl.a. komme ind på hvad skæl er, hvorfor det forekommer og vigtigst af alt, hvordan du kan blive fri for det.

Go' læselyst!

Hvad er skæl?

Hvad er skæl?

Skæl og kløe er et meget almindeligt problem, som hverken er farligt eller smittende, men det kan være yderst frustrerende. Skæl er afskalning af døde hudceller fra hårbunden. Intensiteten af skæl kan varierer fra person til person, og i nogle tilfælde medføre kløe og rødme, som kan være mindst lige så irreterende.

Skæl og anden irritation i skægget, er ofte nogle af de hyppigste årsager, til at mange mænd opgiver drømmen om det flotte fuldskæg, hvilket er en skam, da det er meget simpelt at fjerne og forebygge skæl og kløe i skægget.

Hvorfor kommer der skæl i skægget?

Gærsvampen kaldet Pityrosporum ovale er den mest hyppige årsag til at mænd oplever skæl i skægget. Denne svamp er normalt at finde i hårbunden, hvilket for de fleste ikke skaber noget problem, men nogle mænd oplever overvækst af svampen, hvilket giver øget skældannelse, grundet hurtigere omsætning af hudcellerne i hårbunden.
Der er flere årsager, til at man kan opleve skæl i skægget, men de hyppigste er følgende:

Hygiejne mæssige årsager
– Dit skæg bliver udsat for mange forskellige ting i løbet af dagen, såsom madrester, røg og general snavs. Det er derfor vigtigt at du altid har hygiejnen i top, både i hud og skæg, hvilket du kan gøre ved brugen af skægshampoo ugentligt.

Mangel på luft
Mange mænd oplever skæl i skægget, i starten af deres skæg-rejse, hvilket bl.a. skyldes at huden under dit skæg, ikke længere har mulighed for at ånde og få den nødvendige luft, hvilket kan medføre tør hud under skægget.
Det er derfor yderst vigtigt, at du plejer huden under skægget, ved at give den nødvendige fugt til huden, som er krævet for at forebygge skæl. Vi anbefaler at du bruger en skægolie til dette, da de er specielt udviklet, til at give næring til huden under skægget.

Vejr skift
Du kan opleve skæl forekommer i bestemte perioder af året, især i de kolde perioder, hvor tør hud under skægget jævnligt forekommer, er det vigtigt at du give den ekstra kærlighed, som huden kræver. Til dette anbefaler vi skægolie, som forhindre tør hud at opstå, ved at give fugt til huden, hvis skægget forsat føles tørt og krasende, så anbefaler vi at du benytter skægbalm/skægbalsam, som giver fylde og næring til skægget.

Skæl i skægget

Hvordan fjerner man skæl i skægget?

Hvordan fjerner man skæl i skægget?

Skæl og kløe i skægget kan være yderst frusterende og i mange tilfælde desværre medføre at du fjerner skægget, men frygt ej! Hvis du kunne tænkte dig at gro et skæg fri for disse problemer, så læs med herunder, hvor vi har samlet de vigtigste redskaber til bekæmpelsen af kløe, rødme og skæl.

Alt du behøver for at bekæmpe disse problemer, er at holde hygiejnen og plejen i top. Dette kan du gøre ved bl.a. at vaske dit skæg med skægshampoo ugentlig. Vi anbefaler en skægshampoo, da de er specielt udviklet til at give den ekstra pleje, som dit skæg har brug for.
– Hvis dit skæg bliver udsat for meget snavs og andet skadeligt for skægget, så anbefaler vi at du benytter skægshampoo oftere. Du kan uden problemer anvende skægshampoo dagligt, det kan dog medføre at skægget føles tørt, hvorved vi anbefaler skægolie, som vi mener er det vigtigste redskab mod skæl i skægget.

Skægolie bidrager til at give næring og pleje til huden under skægget, som gør at skæl, kløe og rødme i skægget forebygges. Vi anbefaler at du benytter skægolie dagligt, gerne én gang om morgenen og igen om aftenen, således har huden under dit skæg altid den nødvendige næring, for at holde sig sundt. Udover at bekæmpe disse problemer, så er skægolien også med til at styrke hårene i skægget, som forebygger knækkede hår, samt efterlader et velduftende og blødt skæg.
– Skægolie kan og bør benyttes af alle, uanset skæglængde.

Hvis du vil give skægget den ypperste pleje, så anbefaler vi at du også benytter en skægbalm/skægbalsam, som i modsætning til skægolien som plejer huden under skægget, så plejer skægbalmen selve skægget. Fordelen ved at benytte skægbalm er også de andre egenskaber som produktet bidrager til skægget, såsom et mere fyldigt skæg, samt fjernelsen af strittende hår i skægget.

For at fuldende skægplejen, så anbefaler vi en skægbørste og skægkam, som udover at sikre et velredt skæg, så bidrager skægbørsten også til at fjerne døde hudceller, samt fordele de naturlige olier i skægget.

Vi anbefaler disse produkter

Herunder har vi samlet en række produkter, som vi anbefaler til bekæmpelsen af skæl, kløe og rødme i skægget, samt give dig et velplejet og velduftende skæg. Alle produkterne er beriget med en lang række nøje udvalgte naturlige ingredienser, så dit skæg ikke bliver udsat for unødvendige ingredienser.

Her hos Nhordic har vi valgt, at udvikle skægpleje med dansk kvalitet, til rimelige priser, da vi mener alle mænd fortjener et sundt og flot skæg. Vi tilbyder altid fri fragt på alle ordre, samt et gratis sæt skægbørste og skægkam, så du kan få dit drømme skæg. Afhængig af skæglængde, så holder alle Nhordic produkter, mellem 2-6 måneder.

Skulle du stadig være i tvivl om skægpleje er noget for dig, så kan vi anbefale vores prøvepakke, som indeholder alle vores lækre produkter i 5 ml. udgave, så du kan finde dine favoritter.
– Se mere længere nede.

Bliv en del af fælleskabet

på din første ordre!

Bekæmp skæl i skægget

Med Vores pakker

Standard Pakken

Kun 239 kr.

Premium Pakken

Kun 319 kr.

Ultra Pakken

Kun 439 kr.

Premium Skægolie Pakken

Kun 319 kr.

Skægolie Pakken

Kun 239 kr.

Skægbalm Pakken

Kun 239 kr.

Se alle produkter

Få din prøvepakke
i dag!

Med vores prøvepakke, kan du teste alle vores lækre skægpleje produkter og finde dine favoritter.

Prøvepakken indeholder:

Skægolie 5 ml. – Fireman Fresh
Skægbalm 5 ml. – Fireman Fresh
Skægshampoo 5 ml. – Fireman Fresh
Skægolie 5 ml. – The Original
Skægbalm 5 ml. – The Original
Gratis skægbørste & skægkam

KUN 49,-

Dette er IKKE et abonnement.

Fri fragt & Hurtig levering

Kunne du tænke dig at vide mere?

Populære guides

Skægpleje tips & tricks

Tips & Tricks

Mangler du tips & tricks til hvordan du får mest muligt ud af din skægpleje, så læs med lige her.

Movember

Movember

Vi kender vidst alle Movember, men præcis hvad er det og hvad går pengene til?

Skægstil & Trends

Skægstil & Trends

Mangler du inspiration til hvilken skægstil du ønsker at gro?

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Se alle vores guides