Cart 0 kr.
skæl i skæg

Bliv fri for

Skæl i skæg

Mange mænd oplever desværre skæl, kløe og rødme i skægget, men bare rolig! Vi har samlet ALT du behøver at vide, så du kan blive fri for dette.

I guiden herunder, vil vi bl.a. komme ind på hvad skæl er, hvorfor det forekommer og vigtigst af alt, hvordan du kan blive fri for det.

Go' læselyst!

Hvad er skæl?

Hvad er skæl?

Skæl og kløe er et meget almindeligt problem, som hverken er farligt eller smittende, men det kan være yderst frustrerende. Skæl er afskalning af døde hudceller fra hårbunden. Intensiteten af skæl kan varierer fra person til person, og i nogle tilfælde medføre kløe og rødme, som kan være mindst lige så irreterende.

Skæl og anden irritation i skægget, er ofte nogle af de hyppigste årsager, til at mange mænd opgiver drømmen om det flotte fuldskæg, hvilket er en skam, da det er meget simpelt at fjerne og forebygge skæl og kløe i skægget.

Hvorfor kommer der skæl i skægget?

Gærsvampen kaldet Pityrosporum ovale er den mest hyppige årsag til at mænd oplever skæl i skægget. Denne svamp er normalt at finde i hårbunden, hvilket for de fleste ikke skaber noget problem, men nogle mænd oplever overvækst af svampen, hvilket giver øget skældannelse, grundet hurtigere omsætning af hudcellerne i hårbunden.
Der er flere årsager, til at man kan opleve skæl i skægget, men de hyppigste er følgende:

Hygiejne mæssige årsager
– Dit skæg bliver udsat for mange forskellige ting i løbet af dagen, såsom madrester, røg og general snavs. Det er derfor vigtigt at du altid har hygiejnen i top, både i hud og skæg, hvilket du kan gøre ved brugen af skægshampoo ugentligt.

Mangel på luft
Mange mænd oplever skæl i skægget, i starten af deres skæg-rejse, hvilket bl.a. skyldes at huden under dit skæg, ikke længere har mulighed for at ånde og få den nødvendige luft, hvilket kan medføre tør hud under skægget.
Det er derfor yderst vigtigt, at du plejer huden under skægget, ved at give den nødvendige fugt til huden, som er krævet for at forebygge skæl. Vi anbefaler at du bruger en skægolie til dette, da de er specielt udviklet, til at give næring til huden under skægget.

Vejr skift
Du kan opleve skæl forekommer i bestemte perioder af året, især i de kolde perioder, hvor tør hud under skægget jævnligt forekommer, er det vigtigt at du give den ekstra kærlighed, som huden kræver. Til dette anbefaler vi skægolie, som forhindre tør hud at opstå, ved at give fugt til huden, hvis skægget forsat føles tørt og krasende, så anbefaler vi at du benytter skægbalm/skægbalsam, som giver fylde og næring til skægget.

Skæl i skægget

Hvordan fjerner man skæl i skægget?

Hvordan fjerner man skæl i skægget?

Skæl og kløe i skægget kan være yderst frusterende og i mange tilfælde desværre medføre at du fjerner skægget, men frygt ej! Hvis du kunne tænkte dig at gro et skæg fri for disse problemer, så læs med herunder, hvor vi har samlet de vigtigste redskaber til bekæmpelsen af kløe, rødme og skæl.

Alt du behøver for at bekæmpe disse problemer, er at holde hygiejnen og plejen i top. Dette kan du gøre ved bl.a. at vaske dit skæg med skægshampoo ugentlig. Vi anbefaler en skægshampoo, da de er specielt udviklet til at give den ekstra pleje, som dit skæg har brug for.
– Hvis dit skæg bliver udsat for meget snavs og andet skadeligt for skægget, så anbefaler vi at du benytter skægshampoo oftere. Du kan uden problemer anvende skægshampoo dagligt, det kan dog medføre at skægget føles tørt, hvorved vi anbefaler skægolie, som er det absolut vigtigste redskab mod skæl i skægget.

Skægolie bidrager til at give næring og pleje til huden under skægget, som dermed er med til at forebygge at skæl, kløe og rødme forekommer. Vi anbefaler at du benytter skægolie dagligt, gerne én gang om morgenen og igen om aftenen, således har huden under dit skæg altid den nødvendige næring, for at holde sig sundt. Udover at bekæmpe disse irritaioner, så bidrager skægolien også til et blødt og velduftende skæg, samt styrke hårene, hvilket mindsker antallet af knækkede hår.
– Skægolien kan og bør benyttes af alle, uanset skæglængde.

Hvis du vil give skægget den ypperste pleje, så anbefaler vi at du også benytter en skægbalm/skægbalsam, som i modsætning til skægolien som plejer huden under skægget, så plejer skægbalmen selve skægget. Fordelen ved at benytte skægbalm er også de andre egenskaber som produktet bidrager til skægget, såsom et mere fyldigt skæg, samt fjernelsen af strittende hår i skægget.

For at fuldende skægplejen, så anbefaler vi en skægbørste og skægkam, som udover at sikre et velredt skæg, så bidrager skægbørsten også til at fjerne døde hudceller, samt fordele de naturlige olier i skægget.

Vi anbefaler disse produkter

Herunder har vi samlet en række produkter, som vi anbefaler til bekæmpelsen af skæl, kløe og rødme i skægget, samt give dig et velplejet og velduftende skæg. Alle produkterne er beriget med en lang række nøje udvalgte naturlige ingredienser, så dit skæg ikke bliver udsat for unødvendige ingredienser.

Her hos Nhordic har vi valgt, at udvikle skægpleje med dansk kvalitet, til fornuftige priser, da vi mener alle mænd fortjener et sundt og flot skæg. Afhængig af hyppigheden af anvendelse, så holder alle Nhordic produkter normalt mellem 3-6 måneder.

Skulle du stadig være i tvivl om skægpleje er noget for dig, så kan vi anbefale vores prøvepakke, som indeholder alle vores lækre produkter i 5 ml. udgave, så du kan finde dine favoritter.
– Se mere længere nede.

Stadig i tvivl?

Stadig i tvivl?

Vi håber, at du har fået et godt indblik i, hvordan du gror, plejer & vedligeholder et flot & sundt skæg. Nederst i artiklen her, finder du et udvalg af vores populære guides, som kan give dig et endnu dybere indblik i skæguniverset.

Skulle du stadig være i tvivl, så tøv endelig ikke med at skrive til os!
Vi besvarer alle dine spørgsmål hurtigst muligt og generelt inden for 1-2 timer.

Bliv en del af fælleskabet

tilmeld og spar 15% på din første ordre!

Vi lover, at vi ikke spammer dig med ubrugelige mails, du vil kun modtage guides, eksklusive rabatter, fun facts, tips & tricks!

Danmarks bedst bedømte skægpleje producent

Over 200 femstjernet anmeldelser!

Se vores udvalg af

Populære pakker

Saml mere, Spar mere

Relaterede produkter

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Se alle vores guides

Din kurv
Fri fragt fra 399 kr. 🚚
Din kurv er tom.

Altid Fri Fragt & Hurtig Levering