0
Skæg guide - Nhordic

Vi har samlet en række

Skægpleje
Tips & Tricks

I denne artikel vil vi lære dig de tips & tricks, som vi på kontoret selv har samlet gennem årene, men vi har også været et smut forbi danske barbershops og hørt hvad de har af tips & tricks, som de bruger i dagligdagen.

Go' læselyst!

1. Din ansigtsform

1. Din ansigtsform

Det kan tage lang tid at gro et flot og fyldigt skæg, så det er vigtigt at du kender din ansigtsform, samt hvilken skægstil der passer bedst til dig, så du ikke spilder din tid.

Vi har heldigvis gode nyheder, det er nemlig ikke besværligt at finde skægtypen, som passer perfekt til dig. Hvis du har en bred og “firkantet” ansigtsform, så anbefaler vi, at du holder siderne trimmet, så du ikke ender med at dit ansigt ser “unormalt” stort og firkantet ud. Hvis du har en smal ansigtsform, så kan du lade siderne gro ud, så du får et mere rundt ansigt. Begge ansigtsforme, må naturligvis meget gerne fylde på i længden af skægget, så du får et flot og stort skæg.

Vi har skrevet en hel guide, hvor du kan finde inspiration til hvilken skægstil du bør gå efter.

Tips & tricks til skægpleje

2. Skægpleje er din bedsteven

Rigtig mange kan gro et langt skæg, men uden den rigtige pleje, så bliver det hverken pænt eller sundt.
Det første og vigtigste for at pleje & gro et sundt skæg er skægolien. Skægolien kan og bør benyttes af alle typer & længder skæg. Skægolien er med til at give næring til huden under skægget, og sikrer at du kan gro og vedligeholde et sundt skæg.
Så er der selvfølgelig også den bonus, at skægolien efterlader skægget velduftende.

Kender du til skægbalm/skægbalsam?.. Hvis ikke, så har vi en god nyhed! Skægbalm er udover skægolien, det vigtigste redskab mod et velplejet skæg. I modsætning til skægolien, som er udviklet til at give næring til huden under skægget, så er Nhordic skægbalm specielt udviklet, til at give næring og fylde til skægget. Udover dette, så giver Nhordic skægbalm/skægbalsam, dig muligheden for at genvinde kontrollen over dit skæg, så du kan blive fri for strittende hår i skægget.

Undgå fedtet skæg, ved at bruge mindre mængder af skægolie og skægbalm. Vi anbefaler kun 1-2 dråber skægolie og en fingerspids skægbalm.

3. Skægbørste & skægkam

3. Skægbørste & skægkam

En skægbørste & skægkam er guld værd, hvis du ønsker at dit skæg skal se velplejet og generelt pænt ud.
Der er mange fordele ved dagligt at bruge en skægbørste & skægkam. Udover at få skægget til at se pænt ud, så er de også med til at fordele de naturlige olier, som du har i skægget. De øger blodcirkulationen, som er med til at øge skægvæksten.

Husk at holde skægbørsten og skægkammen ren. Vi anbefaler, at du renser dem således:
Skægkammen er ofte lavet af plastik, og er derfor lige til at vaske under vandhanen.

Skægbørsten kræver lidt mere grundig rengøring:
Start med at fjerne alle tydelige hår og snavs, du kan bruge skægkammen til at køre igennem børsten for at fjerne dette.
– Dette bør du gøre dagligt efter brug af skægbørsten.

Fyld en lille skål med vand og tilføj en smule skægshampoo.
Herefter skal du dyppe børsten i vandet, uden at gøre træet vådt og bevæge børsten rundt for at danne skum. Efterfølgende skal du skylle hårene på børsten med varmt vand.
– Hvis der stadig er snavs, er det et tegn på, at du ikke renser børsten ofte nok.

Afslutningsvist skal du ryste børsten og derefter stille den på hårene, så de kan tørre uden at beskadige træet.
– Lad børsten tørre færdig inden brug.

Tips og tricks - skægshampoo

4. Rens skægget

Dit skæg bliver udsat for lidt af hvert i løbet af dagen, såsom madrester, cigaretrøg og general snavs. Derfor anbefaler vi, at du benytter dig af en skægshampoo, som er tilegnet dit skæg.
En almindelig shampoo til håret vil ofte resultere i, at skægget bliver udtørret. Det er derfor vigtigt, at bruge en skægshampoo, som fastholder fugtigheden og næringen i skægget.

Vidste du at dit skæg er fyldt med bakterier og undersøgelser viser at dit skæg jævnligt får besøg af tarmbakterien enterokokker. Du tror måske ikke at dette gælder dit skæg, fordi du ikke har et fuldskæg, men undersøgelserne viser desværre også at det var tilfældet med mænd, som havde skægstubbe, så gør dig selv og dit skæg en tjeneste og husk skægshampooen.

5. Hav tålmodighed

5. Hav tålmodighed

Uanset om du kunne tænke dig et flot og fyldigt fuldskæg, eller en af de mange andre skægstile, så bør du have tålmodighed i din skægrejse. Mange mænd opgiver desværre jagten på det perfekte skæg, ved at trimme det hele af inden skægget får lov at vise sin fulde form. En af de mange årsager til at mænd fjerner skægget, skyldes at de oplever rødme, kløe eller skæl i skægget, men med Nhordic skægolie, så har du redskabet til at fjerne alle disse ting.

Udover dette, så oplever vi desværre også at mange mænd fjerner skægget, da de oplever tomme pletter i skægget, men lad ikke dette skræmme dig væk, da disse pletter ofte bliver dækket af skægget over, så hvis du blot har tålmodighed, så vil dette ikke kunne ses.

Få styr på
skægget i dag!

Bliv fri for kløe, rødme og skæl

Standard Pakken

318 kr.

259 kr.

Samlerabat spar 18%

Inkl. gratis skægbørste & skægkam ved køb over 399 kr.

Ultra Pakken

954 kr.

589 kr.

Samlerabat spar 38%

Inkl. gratis skægbørste & skægkam ved køb over 399 kr.

Skægolie Pakken

318 kr.

259 kr.

Samlerabat spar 18%

Inkl. gratis skægbørste & skægkam ved køb over 399 kr.

Premium Pakken

477 kr.

349 kr.

Samlerabat spar 26%

Inkl. gratis skægbørste & skægkam ved køb over 399 kr.

Premium skægolie Pakken

477 kr.

349 kr.

Samlerabat spar 26%

Inkl. gratis skægbørste & skægkam ved køb over 399 kr.

Skægbalm Pakken

318 kr.

259 kr.

Samlerabat spar 18%

Inkl. gratis skægbørste & skægkam ved køb over 399 kr.

Stadig i tvivl?

Stadig i tvivl?

Vi håber, at du har fået et godt indblik i, hvordan du gror, plejer & vedligeholder et flot & sundt skæg. Nederst i artiklen her, finder du et udvalg af vores populære guides, som kan give dig et endnu dybere indblik i skæguniverset.

Skulle du stadig være i tvivl, så tøv endelig ikke med at skrive til os!
Vi besvarer alle dine spørgsmål hurtigst muligt og generelt inden for 1 time.

Se vores udvalg af

Populære pakker

Saml mere, Spar mere

Relaterede produkter

Danmarks bedst bedømte skægpleje producent

Over 250 femstjernet anmeldelser!

Spar 10% på din første ordre!

Bliv en del af fælleskabet

Vi lover, at vi ikke spammer dig med ubrugelige mails, du vil kun modtage guides, eksklusive rabatter, fun facts, tips & tricks!

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Se alle vores guides