0
Skæg Guide

Læs vores komplette

Skæg Guide

Vi har samlet alt du behøver at vide om skægpleje og hvordan du kan opnå det skæg du altid har drømt om.
Uanset om du er skæg-ekspert eller i gang med at gro dit første skæg, så er vi sikre på du finder nyttig viden til din skægrejse!

I denne skæg guide, vil vi bl.a. komme ind på hvilke forskellige typer skægpleje produkter, du bør bruge afhængig af din skægtype, samt hvilken skægstil vi anbefaler til dig.

Go' læselyst!

Daglig pleje af dit skæg

Daglig pleje

Dit skæg er ikke ligesom håret på hovedet, det kræver meget mere kærlighed, det er derfor vigtigt at du altid benytter de rigtige ‘redskaber’ til opgaven. Hvis muligt, så anbefaler vi altid at du bruger skægpleje dagligt, for at give dit skæg og huden under, den nødvendige næring, som skal til at skægget kan gro sig sundt og stærkt.

Det kan være meget forvirrende, at finde de rigtige skægpleje produkter, til lige præcis dit skæg. Derfor har vi samlet, hvad vi mener er de 4 vigtigste skægpleje produkter, du bør bruge til dit skæg.

Skægolie

Vejen til et flot skæg, starter med skægolien, som er det vigtigste redskab til et sundt skæg. Vi anbefaler, at du gør det til en rutine at pleje dit skæg både morgen og aften. Du bør bruge skægolie hver morgen efter bad for at give den nødvendige næring til huden under skægget, så skægget kan gro sig stærkt og sundt. Årsagen til vi anbefaler brugen af skægolie efter bad, skyldes det varme vand er med til at åbne porerne i huden, og derved gør det nemmere for skægolien at trænge ind i huden under skægget.

Hvad gør Nhordic skægolie anderledes end de mange andre skægolier på markedet?
Her hos Nhordic har vi udviklet unikke skægolier, fyldt med en masse forskellige naturlige ingredienser. Vi har nøje udvalgt hver en ingrediens i skægolierne, de er bl.a. fyldt med sød mandelolie og vindruekerneolie, som bidrager til et sundt & stærkt skæg, samt fjerner kløe, rødme & skæl i skægget.

Afhængig af skæglængde, så anbefaler vi at du bruger 1 ml. eller mindre skægolie, for at undgå fedtet skæg. Hvis du benytter Nhordic skægolie, så er 1 pump på skægolien ofte rigeligt.
– Det er vigtigt at du massér skægolien ind i skægroden, for at give den nødvendige næring til huden under skægget. Vores skægolier kommer i 60 ml. stk., hvilket normalt holder mellem 2-4 måneder, afhængig af skæglængde.

Hvis du aldrig har brugt skægolie før, kan du opleve, at skægget kløer mere end normalt, men hold ud og bliv ved! Efter 1 – 3 dage, vil dit skæg stoppe med at klø og føles mere fyldigt, blødt & lækkert. Uanset om du ønsker at gro et stort og flot fuldskæg, eller blot ønsker skægstubbe, så anbefaler vi til enhver tid, at du bruger skægolie, derfor kan du altid få Nhordic skægolie, til faste lave priser. Se vores udvalg af skægolie pakker lige her.

Læs mere om hvorfor & hvordan du bruger skægolie i vores uddbyende skægolie guide.

Skægbalm

Hvis dit skæg har en længde på 2-3 cm. eller mere, så anbefaler vi at du benytter skægbalm efter brugen af skægolie. I modsætning til skægolien, som bidrager til at give næring til uden under skægget, så er skægbalm/skægbalsam, specielt udviklet til at give den nødvendige næring til skægget, som er med til at give et blødt & sundt skæg.
Vi har specielt udviklet vores skægbalm/skægbalsam med naturlige ingredienser, såsom shea smør, som er med til at genvinde kontrollen over skægget, så du kan fjerne strittende hår.

3 vigtige egenskaber fra sheasmør:
1. bekæmper tør hud og skæl.
2. Beriget på essentielle fedtsyrer, som er utrolig gode for dit skæg.
3. Styrker huden & skæggets egen beskyttende barriere.

Ligesom skægolien, så er det vigtigt ikke at benytte for meget skægbalm, for at undgå fedtet skæg. Afhængig af skæglængde, så anbefaler vi at du kun bruger en fingerspids skægbalm og derefter massér det grundigt ud i hele skægget. Du kan efterlade skægbalmen i skægget hele dagen, og evt. supplere med en opfriskning, hvis du oplever skægget er ekstra tørt, eller begyndt at stritte igen grundet vind og vejr.

Hvis du kunne tænke dig et flot skæg, så bør du altid bruge skægbalm/skægbalsam. Her hos Nhordic mener vi at det, er en af de vigtigste redskaber til de perfekte skæg, som man absolut ikke må springe over, derfor har vi altid billige skægbalms i vores sortiment, så alle mænd kan få det perfekte skæg. I linket herunder, kan du se vores udvalg af skægpleje pakker, som alle indeholder vores skægbalm.

Hvis du kunne tænke dig at vide mere om hvorfor du bør bruge skægbalm, samt hvordan du får mest muligt ud af din skægbalm, så læs vores uddybende skægbalm guide.

Skægshampoo

Dit skæg har brug for at blive renset 1 – 2 gange ugentligt med en shampoo, da dit skæg bliver udsat for meget i løbet af dagen, såsom støv, snavs, røg og madrester, derfor anbefaler vi, at du bruger en skægshampoo, som både renser & plejer skægget.
– Hvis du oplever at dit skæg kræver ydligere rensning end de anbefalet 1-2 gange i ugen, så kan du uden problemer bruge Nhordic skægshampoo dagligt. Dette kan dog have den effekt, at dit skæg føles tørt, det er derfor vigtigt at supplerer med dagligt brug af skægolie.

Det er vigtigt, at du ikke bruger en almindelig hårshampoo, men i stedet en shampoo, der er specielt designet til dit skæg. En skægshampoo er mild mod huden og giver den nødvendige fugt, dit skæg har brug for. Nhordic skægshampoo efterlader en skøn duft i skægget og den er naturligvis SLE & SLES FRI, hvilket gør at skægshampooen skummer mindre end andre, men vi har valgt dette, da SLE & SLES kan påvirke rødme & irritation i huden.

Du kan læse endnu mere om hvorfor du altid bør bruge skægshampoo frem for en almindelig shampoo i vores uddybende skægshampoo guide.

Skægbørste & skægkam

Vi anbefaler, at du ligeledes bruger en skægbørste & skægkam for at få gennembørstet dit skæg, så det ser pænt og velplejet ud. Det er vigtigt, at du ikke bruger en almindelig hårbørste, da den kan efterlade spaltede spidser i dit skæg. Udover at sikre dit skæg altid ser pænt og velplejet ud, så er skægbørsten også med til at fordele de naturlige olier i skægget, som bidrager til øget skægvækstVi har udviklet en effektiv og holdbar skægbørste, med vildsvinehår, som er skånsom mod dit skæg, så du undgår at knække hårene i skægget under børstning.

Sådan renser du din skægbørste & skægkam.
Nhordic skægkam er fremstillet i plastik, hvilket gør den nemt og hurtigt kan renses under vandhanen. Skægbørsten kræver til gengæld lidt mere arbejde, men kan klares på få minutter. Følg disse få trin og levetiden på din skægbærste vil blive forlænget gevaldigt:

1. Fjern hår & snavs
Vi anbefaler at du bruger skægkammen til at køre igennem skægbørsten og derved hurtigt og nemt kan fjerne hår & snavs.
2. Gør børsten våd
Efter du har fjernet så meget snavs & hår som muligt, så bør du fylde en lille skål med lunken/varmt vand og skægshampoo, hvorefter du køre skægbørsten rundt i vandet. Undgå så vidt muligt at gøre træet på skægbørsten våd. Hvis du forsat oplever snavs på skægbørsten, så er det et tegn på at du ikke renser den ofte nok.
3. Tør skægbørsten
Stil din skægbørste på hårene, så den kan tørre uden at vandet driver ned på træet.
– Vi anbefaler at du ikke benytter skægbørsten før den har tørret færdig.

Find skægget der passer dig

Det er ikke alle skægtyper, der passer til din hovedform, det er derfor vigtigt at du har styr på dette, inden du begynder at gro dit drømmeskæg, men bare rolig, vi skal nok klæ dig rigtig på, så du ikke spilder din tid på at gro et skæg, som ikke passer til dig.

Det er heldigvis ikke så besværligt at finde skægtypen, som du bør stræbe efter. Hvis du har et tyndt/smalt ansigtsform, så anbefaler vi at du lader skægget gro mere og derefter trimmen formen til. Du må gerne lade siderne gro, så du opnår et mere rundt ansigtsform, det er dog vigtigt at du husker at trimme det til, så det ikke ser pjusket ud.
Hvis du har et bredt og mere “firkantet” ansigtsform, så anbefaler vi at du fyldere mere på længden og holder siderne trimmet, så du undgår at dit ansigt ikke ser “unormalt” stort & firkantet ud.

Hvis du kunne tænke dig at lære mere om hvilken skægstil, som passer bedst til dig, så anbefaler vi at du læser vores guide/inspiration til hvilken skægtype & skægstil, du bør gå efter. I guiden, har vi samlet de mest populære skægstile, så du kan finde præcis den, som passer til dig og dit skæg.

Skægstil guide

Hav tålmodighed

Hvis dette er første gang du skal til at gro et skæg, så hav tålmodighed, Rom blev ikke bygget på en dag, og det bliver dit skæg heller ikke. Hvis du er i begyndelsen af din skægrejse, anbefaler vi at du stopper med at barbere hele skægget, og i stedet blot barbere de steder, hvor du ønsker din skæggrænse.
Der er ikke rigtig nogen vej udenom, men dit skæg vil formentlig se knap så godt ud i begyndelsen, men giv ikke op!
– For at dit skæg kan se bedst muligt ud i denne periode, så anbefaler vi at du bruger skægbalm, for at kontrollere de strittende hår.

Afhængig af din skægvækst kan du opleve plettede områder, men du bør holde ud og lade skægget gro over disse områder, så hele skægget på sigt bliver fyldigt. Ofte vil du opleve, at skægget vokser varieret, og nogle områder gror skægget derfor hurtigere end andre, hvorfor tålmodighed er en nødvendighed.
– Som nævnt tidligere, så bør du altid bruge skægolie, for at give huden den nødvendige næring, for at gro stærke og sunde hår. Skægolien vil også bidrage til fjernelsen af kløe, rødme & skæl i skægget, hvilket mange mænd især oplever under begyndelsen af deres skægrejse.

Skægpleje tips og tricks

Trim skægget

Du har styr på skægformen, plejen og alt det andet. Nu mangler du blot at få styr på, hvordan du løbende holder skægget flot.

  • Vi anbefaler, at du bruger en skægtrimmer for at holde skægget i den ønskede længde. Hvis du ønsker et langt skæg, er det ofte en god idé at trimme siderne på skægget, så det gror nedad og ikke udad.

  • Uanset hvilken skæglængde du har, er det flottest med en velplejet halslinje, så du får en tydelig grænse mellem skæg og hud.

  • For at få en flot halslinje bør du beholde skægvæksten over dit adamsæble og trimme håret under.

  • Vær opmærksom på dit overskæg! Vi anbefaler at du trimmer ca. 1 mm. fri rundt om læbelinjen. Hvis du ønsker et længere overskæg, bør du bruge en skægvoks eller skægbalm til at style skægget.

Bliv fri for kløe,
rødme og skæl i dag

Spar op til 40% med
vores samlerabat

Skægolie - The Original

159 kr.

Samlerabat spar op til 40%

Skægolie - The Neutral

159 kr.

Samlerabat spar op til 40%

Premium skægolie Pakken

477 kr.

349 kr.

Samlerabat spar 26%

Ultra Pakken

954 kr.

589 kr.

Samlerabat spar 38%

Skægolie - Fireman Fresh

159 kr.

Samlerabat spar op til 40%

Skægolie Pakken

318 kr.

259 kr.

Samlerabat spar 18%

Standard Pakken

318 kr.

259 kr.

Samlerabat spar 18%

Skægbalm Pakken

318 kr.

259 kr.

Samlerabat spar 18%

Spar op til 38% med

vores skægpleje sæt

Standard Pakken

318 kr.

259 kr.

Samlerabat spar 18%

Premium Pakken

477 kr.

349 kr.

Samlerabat spar 26%

Ultra Pakken

954 kr.

589 kr.

Samlerabat spar 38%

Skægolie Pakken

318 kr.

259 kr.

Samlerabat spar 18%

Premium skægolie Pakken

477kr.

349 kr.

Samlerabat spar 26%

Skægbalm Pakken

318 kr.

259 kr.

Samlerabat spar 18%

Spar op til 38% ved at
samle din egen pakke

60 ml. Skægolie
- The Original

159 kr.

Samlerabat│spar op til 38%

60 ml. Skægolie
- Fireman Fresh

159 kr.

Samlerabat│spar op til 38%

60 ml. Skægolie
- The Neutral

159 kr.

Samlerabat│spar op til 38%

75 ml. Skægbalm
- The Original

159 kr.

Samlerabat│spar op til 38%

75 ml. Skægbalm
- Fireman Fresh

159 kr.

Samlerabat│spar op til 38%

150 ml. Skægshampoo
- Fireman Fresh

159 kr.

Samlerabat│spar op til 38%

Toilettaske

159 kr.

Samlerabat│spar op til 38%

Skægbørste & skægkam

80 kr.

Stadig i tvivl?

Stadig i tvivl?

Vi håber, at du har fået et godt indblik i, hvordan du gror, plejer & vedligeholder et flot & sundt skæg. Nederst i artiklen her, finder du et udvalg af vores populære guides, som kan give dig et endnu dybere indblik i skæguniverset.

Skulle du stadig være i tvivl, så tøv endelig ikke med at skrive til os!
Vi besvarer alle dine spørgsmål hurtigst muligt og generelt inden for 1 time.

Danmarks bedst bedømte skægpleje producent

Over 250 femstjernet anmeldelser!

Spar 10% på din første ordre!

Bliv en del af fælleskabet

Vi lover, at vi ikke spammer dig med ubrugelige mails, du vil kun modtage guides, eksklusive rabatter, fun facts, tips & tricks!

Fandt du ikke hvad du ledte efter?

Se alle vores guides